Sjaak Oversluizen, nieuwe directeur bij Boonstoppel Groen

foto sjaak oversluizen directeur boonstoppel groen

Sjaak Oversluizen, nieuwe directeur bij Boonstoppel Groen

foto sjaak oversluizen directeur boonstoppel groen

‘Collega’s hebben een enorme drive. Dat geeft energie!’

De eerste maanden bij Boonstoppel Groen zitten er inmiddels op voor Sjaak Oversluizen. Op 1 november 2017 volgde hij Joop Lageweg op als directeur. De hoogste tijd om Sjaak beter te leren kennen.

Sjaak werd op 8 oktober 1987 geboren in Klaaswaal. Met zijn vrouw Eline en drie zonen van 11, 10 en 5 jaar woont hij er nog steeds. ‘Ik houd van de natuur. Ik vis graag en ben regelmatig met een boot op het water te vinden.’

Wat deed je voordat je bij Boonstoppel Groen werkte?

Na mijn vmbo-opleiding besloot ik verpleegkundige te worden in een algemeen ziekenhuis. Al snel ontdekte ik dat dit vak toch niet helemaal bij me paste. Ik werkte een periode als hovenier en graafmachinemachinist en ben toen gestart met de avondopleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool van Rotterdam. De afgelopen 5 jaar werkte ik als calculator / werkvoorbereider en projectleider bij een cultuurtechnisch aannemer in de omgeving van Rotterdam. Hier hield ik mij voornamelijk bezig met het ontwerpen en realiseren van cultuur- en civieltechnische projecten.

Hoe ben je bij Boonstoppel Groen terechtgekomen?

Begin 2017 ben ik in contact gekomen met Joop Lageweg. Ik kende Boonstoppel Groen al omdat ik zelf ook in Klaaswaal woon. Joop was op zoek naar een opvolger en heeft mij gevraagd om bij de firma aan de slag te gaan.

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Naast de uitvoering van projecten vind ik het een uitdaging om bezig te zijn met mensen. Om een team te vormen en met datzelfde team de openbare ruimte natuurlijk en toekomstbestendig in te richten. Bij Boonstoppel Groen kreeg ik de kans om te bouwen aan de toekomst.

Wat maakt werken bij Boonstoppel Groen leuk?

De diversiteit van de werkzaamheden trekt mij enorm. De kansen die er voor ons als bedrijf liggen, bieden veel mogelijkheden voor de toekomst. Bovendien hebben we een ontzettend enthousiast team van medewerkers die ook vooruit willen.

Hoe ben je ontvangen door je collega’s?

De eerste werkdag was voor mij heel spannend. Hoe reageren collega’s? Wat zijn de verwachtingen? Achteraf bleek dat ik me hier geen zorgen over hoefde te maken. Ik heb gelijk het gevoel gekregen dat ik één ben met het team. Het viel me op dat de medewerkers een enorme drive hebben. Dat geeft mij veel energie.

Wat waren je eerste uitdagingen?

De eerste uitdaging was om al de medewerkers te leren kennen. Dit was voor mij al een hele opgave. Het onthouden van namen is namelijk niet echt één van mijn sterkste kwaliteiten. Maar volgens mij heb ik het nu aardig onder de knie, haha.

Daarnaast moest ik natuurlijk de klanten van Boonstoppel Groen leren kennen. Met name de wensen en behoeften van deze klanten zijn belangrijk. Deze moeten we natuurlijk gaan realiseren met onze projecten.

Bij mij thuis is nog niet iedereen overtuigd van de uitdagingen die ik ben tegengekomen. Tijdens mijn eerste week heb ik natuurlijk een aantal verhalen aan de  eettafel verteld. Mijn oudste zoon kwam tot de conclusie dat hij toch maar geen directeur wil worden. “Want ja,” zo zei hij, “wat doet een directeur nu eigenlijk? Ik werk liever.”

Wat zijn je plannen voor Boonstoppel Groen?

Ik wil met Boonstoppel Groen een grotere diversiteit aan klanten en opdrachtgevers gaan bedienen. Daarnaast wil ik onze kennis over het klimaatbestendig inrichten van de buitenruimte overdragen aan onze opdrachtgevers. Boonstoppel Groen heeft oplossingen voor de opgaven die ontstaan omtrent wateroverlast, droogte, hittestress en dergelijke. Dat is kennis die we graag willen delen.

Verder wil ik onze huidige werkzaamheden uitbreiden. Ik wil dat we de omgeving waarin we leven, werken en recreëren nóg completer kunnen gaan ontwerpen, realiseren en onderhouden.

Om deze ambities te realiseren voel ik mij afhankelijk van God waar ik de kracht, wijsheid en gezondheid van moet ontvangen.

Waar zie je het bedrijf over 5 jaar?

Ik zie Boonstoppel Groen als een bedrijf dat inspeelt op de actuele thema’s binnen de inrichting van onze leefomgeving. Een bedrijf dat zijn werkzaamheden uitvoert met het doel de leefomgeving beter te maken en zich hierin als rentmeester opstelt. Dat gaan we doen met een enthousiast team van energieke en professionele medewerkers die allemaal hun uiterste best doen dit te realiseren.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.