Onderwijs & Zorg

De aanwezigheid van bomen, planten en ander groen is onmisbaar in de leefomgeving van mensen. Het heeft een positieve invloed op het welzijn en de prestaties. Boonstoppel Groen is de vaste groenpartner voor diverse onderwijs- en zorginstellingen.

GROEN OP SCHOOL

De aanwezigheid van planten en bloemen in een schoolgebouw heeft een aantoonbaar positieve invloed op de prestaties van leerlingen en het welzijn van docenten en leerkrachten. En ook op het schoolplein is groen een geweldige aanwinst. Niet voor niets kiezen steeds meer scholen voor een groen schoolplein. Een groen schoolplein stimuleert kinderen om te bewegen en te ontdekken. Bovendien is het een uitstekende educatieve omgeving. Boonstoppel Groen verzorgt de inrichting, het beheer en het onderhoud van schoolpleinen en speelomgevingen. Wij richten uw schoolplein zo in dat er een veilige ruimte ontstaat om te spelen, te bewegen, te leren en te ontspannen.

groen-schoolplein
groen in ziekenhuis

GROEN IN DE ZORG

Medewerkers én patiënten van zorginstellingen hebben baat bij een groene zorgomgeving. Groen geeft rust, vermindert het aantal prikkels en verlaagt stressniveaus. De aanwezigheid van planten, bloemen en bomen vangt ook de grotere deeltjes fijnstof af die in de lucht zitten. Goed dus voor de gezondheid. Uit diverse onderzoeken is bovendien gebleken dat patiënten in een groene omgeving significant sneller beter zijn en tot wel 15 procent minder medicijnen gebruiken. Boonstoppel Groen helpt u graag bij de inrichting en het onderhoud van groen in uw zorgomgeving.

Boonstoppel Groen | Natuurlijk doen!